dimarts, 30 d’abril del 2019


AVIAT  SERÀS  MARE


Estimada Pilar: Aviat seràs mare. Bé, aviat vol dir d’aquí a set mesos. Quan encara no hi havia cap símptoma objectiu ja et vares començar a sentir diferent. A mi sempre m’ha captivat aquesta sensibilitat especial de l’ànima femenina. La ciència, tan masculina, s’afanya a dissenyar més i més aparells per saber de manera objectiva allò que amb la vostra sensibilitat i intuïció ja sabeu abans de fer-vos cap anàlisi. A més mostraves aquell altra símptoma que ja ha esdevingut tòpic: em refereixo a aquesta aura de magnetisme i bellesa que us embolcalla i us acompanya mentre dura l’embaràs, com si les més altes energies protectores de la vida davallessin del seu nivell etèric per a protegir de forma especial la nova llavor, elevant la taxa vibratòria del vostre cos i atansant-vos així a les potències creadores de l’univers.

Tu saps que tot el que té a veure amb l’embaràs s’ha investigat molt en els últims anys. I s’han fet descobriments extraordinaris. Per exemple la incidència que té l’actitud de la mare en el normal creixement de l’embrió. Una actitud amorosa, de positiva emoció, d’acolliment sense reserves, des del primer moment és la millor garantia de nens ben formats i ben nascuts. Això vol dir comprometre’s amb el nou ser sense condicions prèvies. Hi ha dones que es deixen arrossegar pels seus temors i fins que no tenen totes les anàlisis i proves mèdiques que asseguren una criatura ben formada adopten una actitud més aviat distant. Res més erroni perquè és precisament aquests primers moments els que necessiten de tota la participació i implicació de la futura mare.

Recordo ara fa uns dies quan el teu home, en Josep, va venir tot excitat a explicar-nos com en l’ecografia ja semblava que s’endevinava el caparronet del vostre fill. I els ulls se li tornaren especialment brillants en explicar com, a través dels aparells, ja se sentia bategar aquell minúscul cor. L’ànima jovenívola i transparent del teu home no podia contenir per a ell sol tanta alegria i anava amunt i avall buscant companys i amics per a compartir la seva gaubança, immensa i fins arrauxada. Segur que ara t’amanyaga el ventre d’una forma especial. Demana-li que ho faci, i demana-li també que mentre amanyaga aquesta part del teu cos convertit ara en altar sagrat de la vida parli també amb el vostre fill i li faci arribar, també físicament, la seva alegria tan expansiva.

Et vaig comentar que he estat uns anys estudiant i investigant el tema de les regressions terapèutiques, o sia recular la consciència mitjançant tècniques hipnòtiques fins a la vida fetal i fins i tot més enrere... I jo mateix em vaig sotmetre fa anys a experimentació amb l’investigador i escriptor francès Patrick Drouot, amb resultats sorprenents i enormement enriquidors. Ara en faig remembrança per evocar el tema tan debatut en certs cercles de quin moment l’ànima pren possessió del fetus. Els catòlics defensen que des del mateix moment de la concepció una nova ànima es vincula ja al nou ser. Deu ser, com tantes altres qüestions de la religió, una qüestió de fe. Jo ara voldria comentar-te els resultats d’una investigació portada a terme per la psicòloga nord-americana  Helen Wambach qui amb tècniques de regressió hipnòtica va fer reviure la vida fetal a set-centes cinquanta persones amb uns resultats d’allò més interessants: el 89 per cent manifestaren que no varen formar part del fetus o no varen relacionar-se amb ell fins als sis mesos de vida fetal, i fins i tot aleshores digueren estar dins i fora del cos fetal, o sia que sembla ser que la vinculació de l’ànima amb el cos que li ha de servir d’instrument en la nova vida es produeix de forma progressiva. També és interessant les manifestacions de gairebé tots els reculats en el sentit d’haver sentit de forma definida les emocions de llurs mares abans i durant el naixement. Ja veus que no serà pas endebades tot l’amor que li donis des d’ara al teu fillet.

Et desitjo, estimada Pilar, que l’embaràs sigui una experiència plena a vessar d’alegria, bellesa i plenitud personal tant per a tu com per al teu company.


Publicat al Diari de Girona el 23 de juliol del 2006